مهار آتش‌سوزی تولیدی تشک در مشهد | مصدومیت چهار آتش‌نشان + فیلم (۱۰ آبان ۱۴۰۳) پاسخ به اعتراضات آزمون آموزش و پرورش جزئیات بیشتر از مرگ مشکوک دختر یازده‌ساله در کاشمر | از ابهام تا انکار گره ترافیکی در برخی از محور‌های کشور (۱۰ آبان ۱۴۰۳) خبر خوش برای دانشجویان: شرط معدل از وام دانشجویی حذف شد اهدای بسته‌های معیشتی به خانواده‌های جان‌باختگان معدن طبس تا پایان سال ۱۴۰۳ شکارچی غیرمجاز، ماموران پلیس را با شمشیر تهدید کرد ساخت ۸۰۰ واحد مسکونی برای زلزله‌زدگان کاشمر فاجعه‌ای به نام اسکیمر | چگونه از کپی‌شدن کارت بانکی جلوگیری کنیم؟ + فیلم کشف تریاک در بسته‌های آجیل توسط پلیس فرودگاه امام خمینی(ره) تهران چالش رسیدن به یک زندگی متعادل در مواجهه با افرادی که دچار گازگرفتگی شده‌اند، چه‌کار کنیم؟ پلیس مشهد عامل ۲۰ فقره سرقت از خودرو‌ها را دستگیر کرد + عکس در چه صورت آمپول نوروبیون بزنیم؟ فواید آن چیست؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۱۰ آبان ۱۴۰۳) | ماندگاری هوای گرم تا اواسط هفته آینده آیا والدین مجبور به پرداخت هزینه‌های جدید برای مدارس فرزندانشان هستند؟ ایران در مسیر تبدیل‌شدن به قطب صادرات بذرهای هیبریدی توزیع شیر مدارس همچنان در بلاتکلیفی آیا لاغری یا چاقی بیش از حد کودک عملکرد ریه را مختل می‌کند؟ واریز یارانه ارزی طرح دارویار به حساب داروخانه‌ها (۱۰ آبان ۱۴۰۳) دعوای لفظی که منجر به نزاعی خونین شد | دست و پا زدن میان مرگ و زندگی معرفی رژیم غذایی طلایی برای کنترل دیابت چه عواملی می‌تواند باعث ترس کودک از تاریکی شود؟ وزیر بهداشت: بازنگری در سهمیه‌های علوم پزشکی در کنکور سراسری اعمال خواهد شد تصادف ۳ خودرو با یک کشته و ۴ مجروح در جاده قدیم مشهد-نیشابور تکذیب افزایش چند برابری هزینه ثبت نام در آزمون دکتری تخصصی همراهی مردم مشهد با لبنان و فلسطین در طرح «ایران همدل» | زَرهایی برای مرهم زخم‌های مقاومت پیش‌بینی ورود سامانه بارشی جدید به کشور از شنبه (۱۲ آبان ۱۴۰۳) آمار تکان‌دهنده مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پستان در کشور و مشهد | ۷۰ درصد تصاویر ماموگرافی استاندارد لازم را ندارند کشف ۱۱ کامیون دارو و اقلام آرایشی و بهداشتی در یک انبار غیرمجاز تعداد قربانیان سیل تاریخی در اسپانیا به بیش از ۷۰ نفر رسید
سرخط خبرها

قورت دادن خمیردندان چه خطری دارد؟

  • کد خبر: ۹۵۴۸۰
  • ۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۷
قورت دادن خمیردندان چه خطری دارد؟
نتایج یک مطالعه جدید که روی موش ها انجام شد نشان می دهد که تریکلوزان، یک ماده ضد میکروبی موجود در خمیر دندان، اسباب بازی ها و هزاران محصول دیگر، می تواند منجر به التهاب روده شود.

به گزارش شهرآرانیوز، یک تیم بین المللی تشکیل شده از محققان دانشگاه کارولینای شمالی، دانشگاه ماساچوست و دانشگاه باپتیست هنگ کنگ به بررسی تاثیر خمیردندان و ترکیبات موجود در آن بر سلامت روده پرداخته و موفق شدند باکتری ها و حتی آنزیم های خاصی را شناسایی کنند که باعث ایجاد اثرات مضر التهاب روده می شوند.

گفتنی است پژوهش های پیشین نشان دهنده ویژگی های سمی ماده تریکلوزان بود اما مطالعه جدید نگاه دقیق تری به تغییرات ایجاد شده در جمعیت میکروسکوپی روده در پی مصرف این ماده ارائه می دهد.

طی این پژوهش، محققان آنزیم‌ های میکروبی خاص روده، به ویژه پروتئین‌های بتا گلوکورونیداز میکروبی روده (GUS) را با تریکلوزان متصل کرده و نشان دادند که این آنزیم‌ ها تریکلوزان را به ایجاد ویرانی در روده هدایت می ‌کنند. این تیم با دانستن اینکه کدام پروتئین های باکتریایی در ایجاد التهاب روده مقصر هستند، از یک مهارکننده هدفمند میکروبیوم برای جلوگیری از پردازش تریکلوزان در روده استفاده کردند. مسدود کردن این فرآیند در موش از آسیب به روده بزرگ و علائم کولیت، نوعی بیماری التهابی روده، جلوگیری کرد.

این مطالعه سرنخ‌ های جدیدی در مورد مدیریت التهاب روده در میان تعداد فزاینده ‌ای از افراد مبتلا به این بیماری ارائه می ‌کند. به گفته پزشکان، التهاب روده را می توان برای مدت زمان طولانی مدیریت کرد تا ظاهراً از جایی شروع شود.

باید توجه داشت تریکلوزان به طور گسترده در صابون های آنتی باکتریال عرضه شده به مصرف کنندگان در دسترس است. اما در سال ۲۰۱۶، سازمان غذا و داروی ایالات متحده دستور داد این ماده را از محصولات شستشوی دستی که در خانه‌ ها و بیمارستان‌ ها استفاده می‌ شود حذف کنند، زیرا نگرانی ‌هایی وجود دارد که این ماده باعث ایجاد باکتری ‌های مقاوم‌ تر می ‌شود.

متاسفانه در حال حاضر تریکلوزان به عنوان ماده ای که به لوازم آرایشی، تشک یوگا و سایر لباس ها و وسایل ورزشی برای کاهش آلودگی باکتریایی اضافه می شود، در همه جا موجود است. این ماده همچنین به طور معمول در بسیاری از خمیردندان های مورد تائید و استاندارد استفاده می شود زیرا مشخص شده است که این ماده از التهاب لثه جلوگیری می کند.

یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد که تریکلوزان به آسانی در دستگاه گوارش جذب می شود.  نویسندگان این مطالعه معتقدند ایمنی تریکلوزان و ترکیبات مربوطه باید با توجه به پتانسیل آنها برای آسیب روده مورد بررسی قرار گیرد.

در خاتمه گفتنی است پژوهشگران اعلام کردند باید مطالعات بیشتری برای درک بهتر تأثیر مواد شیمیایی محیطی بر سلامت روده انجام شود. شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Communications منتشر شده و در اختیار علاقه مندان قرار دارد.

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->